Didaktika češtiny jako cizího a druhého jazyka - Kopečková, Michaela (Univerzita Palackého v Olomouci, 2024)
Publikace je určena vyučujícím češtiny jako cizízo/druhého jazyka, zejména těm, kteří s výukou začínají, nebo si při výuce kladou otázky, na něž hledají odpovědi. Její autorky se snaží nabídnout ucelené a prakticky koncipované poučení, jak k češtině jako cizímu/druhému jazyku přistupovat. Na prvním místě vykládají rozdíl mezi mateřským, cizím a druhým jazykem, který klíčem k tomu, proč je ke každému z nich nutno přistupovat ve výuce odlišně. Přibližují východiska vyučování, jak jsou ukotvena v dokumentech kurikulárního charakteru, a ukazují, jaký je jejich význam pro plánování a realizaci výuky.
Keywords: Ostatní jazyky