Etika v dokumentárním filmu II: Jak zpřítomnit nepřítomné? - Motal, jan, (ed.) (Univerzita Palackého v Olomouci, 2024)
Publikace navazuje na první díl zaměřený na obecné a konceptuální problémy etiky dokumentární tvorby a její výuky a zaměřuje se na specifický problém práce s převzatým materiálem. Ve formě rozmanitých příspěvků od lidí z praxe, akademické sféry i z řad studentstva předkládá reflexi nejen filmové práce s archivy, found footage či materiálovými dokumenty minulosti, ale i druhého ročníku konference o etice v dokumentu na MFDF Ji.hlava.
Keywords: Umění a kultura