Strašidlář - Mezi námi čarodějnicemi - Študlarová, Zdeňka (Bambook, 2012)
Štafetu vypravěčů ve Strašidláři tentokrát převzal starý kronikář Bartoloměj. Vypráví o čarodějnicích, čarodějích, starobylých kouzelnících, čarodějných knihách, truhlách, které svým klapáním ohlašují blížící se významné události, o tajemných nápisech, které se samy objevují i mizí, a dalších záhadných a tajuplných záležitostech. Bartoloměj se s vámi podělí o vše, co se dozvěděl při svém bádání v kronikách, archivech i ve starých pohádkách osvědčených autorů a na přiložené mapě vám ukáže, kde které strašidlo přebývalo.
Keywords: Dobrodružství, napětí, fantasy; Pohádky