Konstrukce šikmých střech - Straka, Bohumil (Grada, 2013)
Střešní konstrukce jsou jednou z nejdůležitějších částí stavby. Proto tým autorů z brněnské Fakulty stavební připravil komplexní a přehlednou publikaci, která usnadní práci každému projektantovi. Najdete zde řešení střešních plášťů včetně příkladů skladeb, tradiční i moderní typy nosných konstrukcí střech, ale také postup návrhu dřevěných konstrukcí. Publikace přináší také typické detaily a požárně bezpečnostní, akustické a tepelnětechnické požadavky na střechy, včetně popisu a možnosti řešení tepelných mostů.
Keywords: Stavebnictví