Den kobylek - West, Nathanael (Volvox Globator, 2014)
Den kobylek je Westův poslední a vrcholný román vydaný roku 1939. Odehrává se v Hollywoodu, v samém srdci velkovýrobny amerických snů. Podobně jako u mnoha jiných autorů z tohoto období je Kalifornie a honba za životem z plakátů a filmů klíčovým tématem. Kniha byla v roce 1975 zfilmována Johnem Schlesingerem.
Keywords: Světová klasika