Differential geometry of special mappings - et, al (Univerzita Palackého v Olomouci, 2019)
Kolektivní monografie je věnována geodetickým zobrazením (tj. diffeomorfismům zachovávajícím geodetiky) Riemannových variet a jejich zobecněním. Kniha pokrývá také související geometrická témata a tvoří ji 18 kapitol. První a druhá je úvodem do diferenciální geometrie (křivek a ploch) a topologie. Další čtyři kapitoly se věnují základům speciálních variet s afinní konexí a jejich zobrazení. Kapitoly 7-12 jsou rozsáhlou analýzou geodetických zobrazení (mj. Einsteinových a Kählerových prostorů). Kapitoly 13-16 se věnují rotačním, F-planárním, holomorfně-projektivním a skoro geodetickým zobrazením. Kapitola 17 je věnována geometrii Riemannových-Finslerových prostorů. Kapitola 18 se zabývá A-prostory a Klingenbergovými projektivními prostory.
Keywords: Pedagogika