První pomoc II Pro studenty zdravotnických oborů - 2., přepracované a doplněné vydání - Kelnarová, Jarmila (Grada, 2013)
Nové, přepracované vydání úspěšné dvoudílné učebnic první pomoci pro zdravotnické obory je doplněné o nejnovější poznatky v oboru. Druhý díl zpracovává témata: první pomoc při poranění hlavy, oka, páteře a míchy, hrudníku, břicha, pánve, končetin, při polytraumatu, tlakovém poranění, úrazech při dopravních nehodách nebo při sportu, při poškození organismu teplem, chladem, elektrickým proudem, chemickými látkami, dále první pomoc při urologických úrazech, gynekologických akutních stavech, náhlých příhodách břišních atd. Poslední kapitola obsahuje několik modelových případů s návodem, jak se zachovat v konkrétních situacích, a s upozorněním na nejčastější chyby.Studentům zdravotnických oborů se tak dostává skvělé pomůcky, která jim pomůže získat potřebné informace z oblasti péče o pacienta v urgentním stavu, proniknout do problematiky první pomoci, a tak jim umožní splnit studijní požadavky předmětu první pomoc.
Keywords: Ošetřovatelství - postupy, první pomoc