První pomoc I Pro studenty zdravotnických oborů - 2., přepracované a doplněné vydání - Kelnarová, Jarmila (Grada, 2012)
Nové, přepracované vydání úspěšné dvoudílné učebnic první pomoci pro zdravotnické obory je doplněné o nejnovější poznatky v oboru. První díl zpracovává témata: zhodnocení stavu nemocného, obvazová technika, polohování a transport pacienta, neodkladná resuscitace, první pomoc při krvácení, poruchách vědomí, šoku, křečích a křečových stavech a ošetření ran. Studentům zdravotnických oborů se tak dostává skvělé pomůcky, která jim pomůže získat potřebné informace z oblasti péče o pacienta v urgentním stavu, proniknout do problematiky první pomoci, a tak jim umožní splnit studijní požadavky předmětu první pomoc.
Keywords: Ošetřovatelství - postupy, první pomoc