Kouzlení s razítky - Šporková, Sylva (Grada, 2012)
Používání razítek ve výtvarných technikách má dlouhou tradici a s rozvojem ručních prací, především scrapbooku a dekorování triček, se na český trh začala objevovat i různá razítka. Existuje jich mnoho druhů (gumová, pěnová, silikonová, dřevěná,...) a dekorovat je jimi možné nejen papír, ale i textil, dřevo, sklo a porcelán apod. Proto jsou stále častěji využívána při výuce různých výtvarných a kreativních technik. Autorka se v knize věnuje základním informacím o použití jednotlivých druhů razítek, razítkovacích barev, a také o technikách razítkování. Dvě třetiny knížky patří konkrétním projektům s návodem na výrobu vlastního papíru, ubrusu, hrnku či rámečku.
Keywords: Výtvarné techniky