Manažerské účetnictví a controlling - Lazar, Jaromír (Grada, 2012)
Kniha vznikla na základě mnohaletých zkušeností autora získaných při řešení mnoha ekonomických problémů v podnikové praxi a z výuky vnitropodnikového a manažerského účetnictví a controllingu. Popisuje základní přístupy k tvorbě vnitropodnikových informačních systémů a nevyhýbá se kritickému pohledu na současnou právní úpravu. Je tak velmi dobrým informačním zdrojem, kde čtenář na jednom místě nalezne informace, které by jinak musel čerpat z řady různých zdrojů. Proto ji lze doporučit jak běžným uživatelům, tak i odborníkům, kteří se danou oblastí zabývají profesionálně. Prospěje také studentům ekonomických oborů, protože správně koncipovat systém vnitropodnikového ekonomického řízení je naprostou nezbytností a čím dříve a lépe se jí člověk naučí, tím lépe bude zvládat tento celoživotní úkol.
Keywords: Účetnictví