Praktická dětská obezitologie - Pastucha, Dalibor (Grada, 2012)
Kniha je určena především pro praktické lékaře pro děti a dorost (dále PLDD), ale také pro všechny odborné pracovníky podílející se na komplexní péči o děti s obezitou (pediatry, endokrinology, lékaře lázeňských zařízení, psychology, fyzioterapeuty, nutriční terapeuty atd.). Čtenáři podává komplexní a ucelený přehled o problematice dětské obezitologie a nabízí základní doporučení jak v ambulanci PLDD postupovat při dispenzarizaci dítěte s obezitou, jak zahájit účinnou nefarmakologickou intervenci a za jakých okolností dítě předat do specializované péče. Kniha umožňuje PLDD správně edukovat pacienty a jejich rodiny o zdravém životním stylu, pravidlech racionální výživy a vhodné pohybové aktivitě. Kniha je jedinečná svým komplexním a multioborovým pohledem na danou problematiku a jeho vzájemným propojením. Vychází především z praktických dlouholetých zkušeností jednotlivých autorů, podložených nejaktuálnějšími výsledky světových odborných studií.Jedná se o odbornou učebnici.
Keywords: Metabolizmus, imunita; Ostatní lékařské obory; Pediatrie