Stimulácia metakognitívnych schopností žiaka - Iveta, Kovalčíková (Univerzita Palackého v Olomouci, 2023)
Monografie analyzuje metakognitivní kurikulum SMARTS (produkt Výzkumného ústavu pro rozvoj a vzdělávání, Lexington, Massachusetts), které bylo adaptováno a pilotně ověřováno v rámci projektu VEGA 1/0254/20. Prezentuje výsledky experimentální kvalitativní intervence zaměřené na zjišťování vlivu intervenčního zásahu prostřednictvím SMARTS na metakognitivní schopnosti žáka.
Keywords: Psychologie a pedagogika