Principy systémové protinádorové léčby - Klener, Pavel (Grada, 2013)
Monografie shrnuje nejnovější poznatky o systémové léčbě nádorových onemocnění, především o metodách cílené ("biologické") léčby. Autoři vysvětlují mechanismy účinku cílených terapeutik, popisují signální dráhy vedoucí k maligní transformaci buňky a přinášejí nové pohledy na léčebné strategie v kontextu s konvenční chemoterapií. Zvláštní pozornost je věnována možnostem ovlivnění nádorového mikroprostředí (ekosystému) jako je např. ovlivnění angiogeneze a metastazování. Celobarevná publikace je velmi dobře obrazově dokumentována - čtenář v ní najde 52 originálních obrázků a 12 tabulek.
Keywords: Onkologie