EKG do kapsy Překlad 4. vydání - Haberl, Ralph (Grada, 2012)
Již 4. vydání velmi úspěšné publikace "EKG pockett", která je z ediční řady "pocket - kapesníí" nakladatelství Börm Bruckmeier Verlag.Kniha je určena studentům, lékařům v praxi a lékařům všech odborností, ocení ji ale i sestry specialistky.Dvojbarevná kniha poskytuje velmi stručné základy metody a je orientována mimořádně prakticky a didakticky s řadou vyobrazení a EKG křivek.Jednotlivé kapitoly obsahují: základy, fyziologické EKG, srdeční hypertrofii, blokády ramének, A-V blokády, ischemii myokardu, bradykardie, tachykardie a další poruchy rytmu, karditidy a kardiomyopatie, poruchy elektrolytů, ovlivnění léky, rušení a artefakty.
Keywords: Kardiologie, angiologie; Ošetřovatelství - klinické obory