Oblékám se, tedy jsem. Aneb je skutečně pravda, že šaty dělají člověka? - Horáková, Jana (Univerzita Palackého v Olomouci, 2022)
Tato kniha se snaží rozklíčovat, zda tvrzení ""Šaty dělají člověka"" je skutečně pravdivé. Přestože se jedná o populární sousloví, na poli vědy a výzkumu se jej ještě nikomu nepodařilo jednoznačně potvrdit ani vyvrátit. Proto za tímto účelem autorka provedla analýzu historických a soudobých koncepcí pojednávajících o souvislostech mezi osobností a odíváním.
Keywords: Psychologie