Sbírka příkladů z pravděpodobnosti - Hron, Karel (Univerzita Palackého v Olomouci, 2024)
Tato skripta jsou určena jako učební text k základnímu kurzu pravděpodobnosti vyučovanému v rámci studijních programů matematiky a aplikované matematiky na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Tematicky pokrývá obvyklá témata základního kurzu pravděpodobnosti: od kombinatoriky přes zavedení náhodného jevu a jeho pravděpodobnosti, podmíněnou pravděpodobnost a nezávislost, náhodné veličiny a jejich funkce, náhodné vektory, číselné charakteristiky náhodných veličin a náhodných vektorů, podmíněná rozdělení pravděpodobnosti až pro centrální limitní věty.
Keywords: Vysokoškolská pedagogika