Práce s počítačem pro seniory - Lalík, Michal (Grada, 2012)
Tato kniha byla napsána na přímou žádost seniorů, což jsou uživatelé s vlastními specifiky a potřebami. Větší část populace je dnes tvořena seniory, kteří chtějí používat e-mail či facebook pro komunikaci se svou rodinou, avšak běžné příručky je zahltí termíny, kterým nerozumějí, a funkcemi, které nepotřebují. Na rozdíl od ostatních knih pro seniory, které zdlouhavě vysvětlují práci s kancelářskými programy a všechny funkce operačního systému, což je záležitost, která pokročilou generaci moc nezajímá a spíše je od počítače odrazuje, je tato publikace přímo založena na nejčastějších dotazech a problémech seniorů, kteří si například chtějí prohlédnout fotografii zaslanou vnuky, avšak než by se prokousali podrobným návodem na ovládání Outlooku nebo prohlížeče, celou věc odloží.
Keywords: Začínáme