Psychológia rodičovstva: Eseje o rodičoch a dieťati - Čerešník, Michal (Univerzita Palackého v Olomouci, 2020)
Publikácia vznikla ako odozva na rôzne zmeny, ktorými si prechádza súčasná rodina. Týkajú socio-demografie, rolových úloh, statusu rodičov, výchovných štýlov, cieľov výchovy a pod. Hlavnými zdrojmi, ktorými sa autor inšpiroval, boli diela Bowlbyho, Matějčeka a Zimbarda. Cieľom tejto publikácie je v koncentrovanej forme poskytnúť najdôležitejšie informácie o tom, s čím všetkým sa môžeme stretnúť pri výchove detí a ako na ne pôsobí rodičovská výchova.
Keywords: Pedagogika