O zemi Tam a Jinde - Lhotová, Dagmar (Volvox Globator, 2012)
Autorské pohádky, které čerpají z klasického folklóru, mají u nás velkou tradici, sahají až k pohádkové tvorbě Karla Čapka nebo Josefa Lady. V pohádce O zemi Tam a Jinde si Dagmar Lhotová libuje v převracení folklórních látek a vytváření nových svébytných pohádkových světů. Vyprávění provází jazykový humor a vlídná poučení. Z pohádkové země odešly sudičky, které určují životaběh, a královna vyhlašuje pátrání, jež příběh nastartuje. A vše po mnoha peripetiích se opět urovná. Její pohádkoví hrdinové naplňují tak naše sny, které k nám patří stejně jako realita sama.
Keywords: Beletrie pro děti