Radiologie pro studium i praxi - Seidl, Zdeněk (Grada, 2012)
Základní učebnice v oboru obsahuje část obecnou, kde je přehledně a stručně uvedeno vymezení oboru, historie a vývoj. Jsou zde uvedeny základní poznatky, které jsou potřeba jednak k pochopení principu jednotlivých metod a postupů, jednak k jejich bezpečnému využívání k diagnostickým a léčebným účelům.Následuje část speciální, ve které jsou probrány zejména radioterapie a zobrazovací metody, podstata a principy metod a vyšetření, jejich možnosti, příprava pacienta i nukleární medicína.Kniha je určena nejen medikům a začínajícím lékařům, ale i studentům nelékařských zdravotnických oborů.Publikace je bohatě obrazově vybavena - obsahuje téměř 400 obrázků, schémat a tabulek.
Keywords: Zobrazovací metody; Laborant