Sňatek lvů - Elizabeth, Chadwicková (Ikar, 2023)
Historický román z bouřlivého období vlády Jindřicha III. Plantageneta (1207-1272), syna neoblíbeného Jana Bezzemka a Isabely z Angouleme. Na pozadí skutečných historických událostí se odehrává příběh dvorní dámy Joanny a nevlastního králova bratra Williama de Valence, kteří uzavřou manželství z politických a majetkových důvodů, okolnosti občanské války je však donutí stát při sobě proti četným nepřátelům a společně bojovat o přežití. Poutavý příběh plný zvratů, politických intrik a dramatických událostí.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány