Tma - Ondřej, Neff (Laser, 2023)
Co se to stalo s naším světem, ve kterém elektřina přestala fungovat jako technická síla? Ondřej Neff si nepřestal klást tuto otázku ani po roce 1998, kdy román Tma vyšel poprvé. Tak vznikla zcela přepracovaná verze původní Tmy. Zůstalo z ní to původní, fascinující líčení rozvratu. Ale co bylo potom, jaký svět vznikal na troskách starého, jací lidé ho ovládli, tato vize je zcela jiná. Nutno dodat, ze podstatně temnější, než ta původní. Důvod je prostý. Za posledních pět let se autor naučil nevěřit mocným tohoto světa ani nos mezi očima. Podle toho taky Tma 2.0 vypadá. Je to příběh černější,než sama tma.
Keywords: Sci-fi, fantasy