Cvičení na bolavá záda - Stackeová, Daniela (Grada, 2012)
Publikace by měla sloužit širokému okruhu čtenářů jako návod, jak postupovat při cvičení proti bolestem zad. V úvodu jsou stručně vysvětleny příčiny bolestí zad, možnosti jejich terapie a autoterapie a význam pohybové aktivity v jejich léčbě. Čtenáři se také seznámí s možnostmi autodiagnostiky. Hlavní část knihy tvoří zásobník cviků s popisem jejich účinku a provedení. Cviky jsou rozděleny podle jejich účinku na protahovací, posilovací, uvolňovací a balanční, a rovněž podle úseků páteře a svalových skupin, na které jsou zaměřeny. Jsou popsána i dechová a relaxační cvičení. Výhodou publikace je možnost pochopení a aplikace popisovaného cvičení sportovci i nesportovci a názornost doporučovaného postupu. Rovněž se dá využít jako podpůrný studijní materiál pro odborníky v oblasti sportu, tělesné výchovy a fyzioterapie.
Keywords: Fitness a kondice