Oční propedeutika - Hornová, Jara (Grada, 2011)
Publikace nabízí stručný přehled anatomie zrakového systému, popisuje jak fyziologické, tak i patologické nálezy. Seznamuje čtenáře se základními vyšetřovacími metodami, od anamnézy přes strukturální a funkční vyšetřování pacientů, až po základní ošetření pacienta. Podrobně jsou popisovány a dokumentovány běžné vyšetřovací postupy i funkční vyšetření.Oční propedeutika je určena zejména studentům lékařských fakult, ale i začínajícím očním lékařům. Je ale cennou pomůckou i pro praktické lékaře, pro středně zdravotnický personál očních oddělení, ale i pro studenty příbuzných nelékařských bakalářských oborů.Recenzovali: prof. MUDr. Rudolf Autrata, CSc., MBA, prof. MUDr. Jarmila Boguszaková, DrSc.
Keywords: Oftalmologie, ORL; Optometr