Už neplavu tam, kde jsou krokodýli - Sabine, Kueglerová (Brána, 2025)
Sabine Kueglerová, "dítě džungle", rozpolcená mezi dvěma kulturami, se v průběhu života často vrací do Papue v Nové Guinei - tam, kde vyrostla. Při jedné z těchto cest těžce onemocní, je považována za nevyléčitelnou, a tak se odhodlá k zoufalému pokusu ke své záchraně. Opustí znovu Německo a odjede zpátky do džungle, aby našla své uzdravení. Po dlouhých pěti letech plných neuvěřitelných dobrodružství se rozhodne vyprávět o svém hledání léku, ale i své identity mezi dvěma kulturami. Protože její jedinečný život jí poskytl šanci stát se ambasadorkou dvou rozdílných světů.¨
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy