Císařova hvězda - Rudolf II. - Hana, Whitton (Ikar, 2023)
Na barvitém pozadí rudolfínské Prahy a císařského dvora s unikátními uměleckými sbírkami, menažérií exotických zvířat, jedinečnými botanickými zahradami a v Evropě pravděpodobně největším "kabinetem kuriozit" se odehrává vášnivý příběh Rudolfovy jediné životní lásky, krásné Kateřiny Stradové. Čtenáře upoutá také tragický osud alchymisty Edwarda Kellyho a pohnutý životní úděl jeho nadané nevlastní dcery Elizabeth Westonové.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány