Stavební materiály pro SPŠ stavební - Kolář, Karel (Grada, 2012)
Nová moderní učebnice, určená studentům a profesorům škol se stavebním zaměřením, je aktuálním přehledem tradičních i nových materiálů, které se ve stavebnictví používají. Materiály jsou logicky seřazeny do jednotlivých kapitol, týkajících se keramiky, izolací, betonu, kameniva, omítek atd. Autoři nezapomínají ani na materiály moderní, jako jsou pěnové sklo či plasty. Součástí je také kapitola o zkoušení stavebních hmot a praktická cvičení.
Keywords: Učebnice