Pohřběte své mrtvé - Pennyová, Louise (Kalibr, 2023)
Nikdo není neomylný. Armand Gamache moc dobře ví, jaké propasti skrývá lidská duše, neboť za svou službu u Sureté du Québec už nesčetněkrát nahlédl za fasádu zdánlivě bezúhonných životů. Ale stejně tak poznal, že ani desítky let zkušeností, chladná hlava a vytrénované instinkty nemusejí v honbě za zločincem zaručit úspěch. Někdy stačí udělat ve vteřině osudovou chybu. Tento příběh přivádí vrchního inspektora do québecké metropole, za jejímiž pohádkovými kulisami dřímou staletí nevraživosti mezi anglofonními a frankofonními Kanaďany. Nalezení mrtvého muže ve sklepení úctyhodné Literární a historické společnosti se může stát roznětkou dlouho potlačovaných vášní, předehrou výbuchu, jehož následky by byly nedozírné. A je tu ještě jeden případ, který nedává Gamachovi spát. Vražda poustevníka ve Three Pines, z níž usvědčil místního majitele bistra Oliviera...
Keywords: Krimi, detektivky