Účetní uzávěrka a závěrka v přehledech snadno a rychle - Dušek, Jiří (Grada, 2011)
Již šesté, aktualizované vydání na 173 názorných přehledech "zobrazujee" ojedinělým a nezvyklým způsobem činnosti spojené s účetní uzávěrkou a závěrkou i některé specifické oblasti účetnictví. Podává také 11 užitečných příloh pro účetní praxi. Autor vychází z dlouholeté praxe daňového poradce, především z provádění kontrol účetních závěrek i z dotazů na školeních. Uveden je praktický ojedinělý návod na účetní inventuru, který ocení především začínající účetní. Kniha obsahuje také základy pentálního účetnictví. Publikace díky své formě poskytuje co nejkomplexnější a nejméně časově náročný přehled účetní problematiky. Proto je tato praktická příručka vhodná nejen pro zkušené účetní, ale i pro začátečníky a studenty.
Keywords: Účetnictví