Zima světa - Ken, Follett (Kalibr, 2024)
První román Kena Folletta z plánované trilogie Století nazvaný Pád titánů se stal mezinárodní senzací nadšeně přijímanou jako strhující a fascinující kniha, která dokáže čtenáře pohltit na celé dny či týdny. Zima světa začíná tam, kde Pád titánů končí. Pětice našich známých, navzájem spřízněných rodin - americká, německá, ruská, anglická a velšská - vstupuje do doby obrovského sociálního, politického a hospodářského chaosu počínajícího vzestupem třetí říše, přes krvavé události ve Španělsku a velká dramata druhé světové války až po výbuchy sovětských a amerických jaderných bomb. Prodáno přes 5 miliónů výtisků v celém světě!
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány