Chvalozpěv na Leibowitze - Walter, M., Miller (Laser, 2024)
Po atomové válce se řád mnichů snaží uchránit co nejvíce vědomostí. To se díky pevnému odhodlání mnichů daří a lidstvo opět vybuduje vyspělou společnost. Zdá se však, že prokletí neustálých svárů mezi národy se vrací a znovu se schyluje k celosvětové válečné katastrofě. Chvalozpěv na Leibowitze je kritikou zcela po právu řazen mezi nejlepší postapokalyptická díla všech dob. Díky svému hluboce humanistickému poselství je stále vydávanou a čtenáři vyhledávanou klasikou, která jednoduše nikdy nezestárne.
Keywords: Sci-fi, fantasy