Pohyb v terapii a prevenci dětské obezity - Pastucha, Dalibor (Grada, 2011)
Přehledná, stručná a praktická publikace je určena všem, kteří se věnují péči o dětské pacienty s obezitou nebo kteří se podílejí na pohybové aktivitě těchto dětí - pediatrům, PLDD, dětským endokrinologům, obezitologům, tělovýchovným lékařům, fyzioterapeutům, lékařům lázeňských zařízení a učitelům tělesné výchovy. Rovněž ji využijí jako učební materiál i studenti oborů zaměřujících se na problematiku pohybu - studenti lékařských fakult, nelékařských zdravotnických fakult, fakulty tělesné výchovy.Čtenář se naučí aktivně zapojit do procesu preskripce pohybové aktivity u dětí s obezitou a pochopí možnosti a výhody komplexní multioborové spolupráce v péči o tyto děti. Kniha dále umožní připravit preventivní program pohybové aktivity pro děti. Dvojbarevná publikace je dobře didakticky doplněna obrázky a tabulkami.
Keywords: Metabolizmus, imunita; Pediatrie