Tepelné mosty pro nízkoenergetické a pasivní domy - Šubrt, Roman (Grada, 2011)
Stavebnictví se v současné době stále více ubírá směrem k co největším úsporám energií a tím i k výstavbě nízkoenergetických a pasivních domů. S tím úzce souvisí i problematika tepelných mostů, která je obsahem této publikace. Velmi praktická příručka předkládá projektantům, konstruktérům, dodavatelům staveb i studentům 85 prověřených, spočítaných a funkčních detailů. Stavební detaily respektují českou realitu, české způsoby stavění a obvyklé stavební materiály. Jednotlivé detaily byly vybrány v kritických místech obvodových konstrukcí a prověřeny v několika variantách. Kniha Tepelné mosty - Detaily pro nízkoenergetické a pasivní domy je pokračováním dlouholeté práce ing. Romana Šubrta věnované tomuto oboru a navazuje na předchozí velmi úspěšné díly.
Keywords: Stavebnictví