Klíč k Rebece - Ken, Follett (Kalibr, 2024)
Příběh německého špióna, krásné Židovky a anglického důstojníka tajné služby se odehrává za druhé světové války v Káhiře. Německý špion vychovávaný v arabské rodině má za úkol podávat zprávy o pohybu britských vojsk generálu Rommelovi. Potřebné údaje se mu podaří zjistit a předat, ale od počátku je mu na stopě britský důstojník tajné služby. Ten využije k jeho odhalení i krásnou židovskou dívku, která se dá do služeb britské špionáže, aby mohla odcestovat do Palestiny...
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Horory