Václav Nedomanský - Karel, Knap (Universum, 2023)
Svůj naprosto výjimečný příběh vypráví Václav Nedomanský, československý sportovní idol a šampion, který jako první hokejista na světě překonal železnou oponu a poté nastoupil v nejslavnější lize NHL. V překvapivě otevřené zpovědi odhaluje zákulisí velkolepých reprezentačních triumfů nad nenáviděnými Sověty či svého napínavého úniku z totalitní vlasti. Autor téměř 800 soutěžních gólů líčí právní spor s kanadským zlosynem Alanem Eaglesonem i bitvu s vážnou chorobou. Muž, který díky své vůli a pomoci přátel doputoval z válkou poničeného Hodonína až do Síně slávy v Torontu, nejméně třicet let odmítal zveřejnění svých pamětí. Až teď změnil názor.
Keywords: Sport; Sporty