Vznešená Sophie - Georgette, Heyerová (Ikar, 2022)
Šlechtičnu Sophii Stanton-Lacyovou vychoval svobodomyslný otec, a tak nemá s jinými dívkami ze své společenské vrstvy mnoho společného. Na rozdíl od nich totiž nedbá na konvence, nepředstírá slabost a poddajnost typické pro mladou dámu, ale vždycky se snaží prosadit svou, a především má obrovský smysl pro humor. Mnoha lidem připadá její chování pobuřující. Ani Charlesovi, jejímu bratranci, se chování této mladé slečny ze začátku příliš nelíbí. Člověk však míní a život mění...
Keywords: Romantika, romány pro ženy