Sestavte si rodokmen pátráme po svých předcích - Lednická, Blanka (Grada, 2012)
Kdo jsme, odkud jsme přišli? Kdo byli naši předkové, čím se živili, jak žili? To jsou otázky, které si v průběhu svého života položí řada lidí, někdy se jedná o otázky řečnické, jindy o otázky, na něž tazatel chce najít odpověď. Tato kniha nabízí pomoc při hledání odpovědí nejen začínajícím rodopiscům, ale všem zájemcům o rodinnou historii a historii obecně.Kniha vysvětluje základní postupy a pojmy, využívané v genealogii, obsahuje popis pramenů, které najdete přímo v archivech, a také materiálů dostupných na internetu. Autorka díky zkušenostem s pátráním po vlastních předcích čtivou formou přibližuje, co obnáší sestavování rodokmenu a psaní rodinné kroniky. Na konkrétních příkladech čtenáři ukazuje, jak při hledání rodinných kořenů postupovat, jaké nástrahy na něj při výzkumu čekají a jak je překonávat.
Keywords: Umění a kultura