Vandrovní apatykářka - Iny, Lorentzová (Ikar CZ, 2021)
Durynsko na prahu 18. století. Klára je dcerou vandrovního apatykáře Martina, který se na cestě beze stopy ztratí. Rok nato zmizí i Klářin bratr Gerold a rodina se octne v obrovské nouzi. Mladá Klára se srdnatě vypraví ke knížeti, aby ho požádala o pomoc. Chce se stejně jako její otec vydat na cesty a prodávat léky. Ale cesta je drsná a plná nebezpečí. A to největší hrozí z vlastní rodiny: strýc Alois se chce zmocnit pokladu, který jeho bratr, Klářin otec, údajně schoval. Vrchnost a církev mladou ženu dokonce nařknou z čarodějnictví. Klára však není sama, neboť jí po boku stojí vynalézavá kamarádka Marta, a kromě toho je zde i Tobias, kterého Klára tajně obdivuje a miluje...Nová úspěšná historická série bestsellerového dua Iny Lorentzové!