Slavné disciplinární případy - Když fotbal spadne na dno - Karel, Felt (Universum, 2023)
Průšvihy ve fotbale, ať korupční či hrubé fauly, provázejí tuto hru od samého počátku. V naší publikaci jsou zaznamenány nejvýznamnější disciplinární kauzy v historii československého a českého fotbalu, od začátku minulého století až po současnost. Ty nejnovější se týkají bývalého předsedy Fotbalové asociace ČR Miroslava Pelty a bývalého místopředsedy asociace Romana Berbra, funkcionáře Romana Rogoze, dalších devatenácti rozhodčích a činovníků, a klubu Slavoj Vyšehrad.Uvedené příběhy budou pro některé z vás připomenutím, pro nejmladší generaci novým poznáním. Autor Karel Felt coby zkušený sportovní novinář některé osobně zažil, dokonce v jednom případě seděl v roli svědka vedle "obžalovaného" Karla Poborského.Část příběhů vyzní úsměvně, ale jiná smutně, protože ukazují, kam až jsou někteří lidé ve fotbale schopni dojít. Významně se na knize podílel dr. Alexander Károlyi, který působil v disciplinární komisi FAČR 31 let. Vzniká tak naprosto unikátní dokument doby.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy