Supervize v ošetřovatelské praxi - Venglářová, Martina (Grada, 2013)
Ojedinělá publikace, která zpracovává tematiku supervize v práci sestry a nelékařských pracovníků. Seznamuje čtenáře s důvody supervize v práci sester a lékařů i s jejími cíli, popisuje průběh, metody i různé modely supervize. Doplněny jsou i kapitoly o manažerské supervizi, koučování v ošetřovatelské praxi a o etice v práci supervizora. Publikace je doplněna kazuistikami, které vhodně doplňují teoretickou část.Autorka publikace se dlouhodobě a úspěšně zabývá problematikou psychologie, supervize a komunikace v práci sester.
Keywords: Teoretické obory