Základy realistické kresby kreslení pravou mozkovou hemisférou - Petrásková, Jana (Grada, 2012)
Kreslení pravou mozkovou hemisférou je metoda, která v člověku otevře dosud skryté schopnosti a možnosti vnímání, a přivede ho tak mimo jiné i k tomu, aby bez zábran a sebevědomě dokázal realisticky kreslit podle předlohy nebo podle modelu. Kniha je rozdělena na kapitoly, které odpovídají jednotlivým dnům kurzu vedeného lektorem. Každá z kapitol pojednává o jednom z nástrojů kresby a nabízí kroky a postupy, které vedou k výtvarnému způsobu zobrazování. Na počátku každé kapitoly je daný konkrétní úkol, který je navede na jiný způsob vnímání, tyto úkoly jsou pak více rozvinuty, až dovedou studenta k vlastnímu volnému grafickému vyjádření. Kapitoly jsou oživeny reálnými otázkami studentů ze skutečných kurzů. Kniha tím získává na přehlednosti, čtenář si lépe vyhledá, jak vyřešit svůj problém.
Keywords: Výtvarné techniky