Výlet do Pekla - Pospíšilová, Zuzana (Bambook, 2012)
Všechny děti touží zažít něco tajemného a dobrodružného. Paní učitelka jedné neposedné třídy je stejného názoru, a proto pro děti uspořádá výlet do obce Peklo. Děti se ocitnou v podivuhodném penzionu, kde na ně ze všech koutů koukají čerti ze dřeva nebo z keramiky. Pan hostinský vaří jídla s pekelnými názvy a děti straší vymyšlenými čertovskými historkami Jednou po setmění se zvenku začne ozývat podivný hluk... Tři nebojácní chlapci a jedna dívka se vydají za tajemnými zvuky a najdou vchod do skutečného pekla. Ve všech pohádkách platí, že co peklo jednou schvátí, to už nenavrátí. Děti ale mají štěstí, že se seznámí s malým čertíkem, a díky němu se opět dostanou zpátky. Knihu doprovázejí netradiční počítačové ilustrace Jany Valentovičové.
Keywords: První čtení