Pád titánů - Ken, Follett (Kalibr, 2024)
První část monumentální historické ságy Století, v níž bestsellerista Ken Follett (Pilíře země, Na věky věků) poutavým, jímavým a zároveň napínavým způsobem mapuje fiktivní osudy několika rodin v různých částech světa, jež byly dramaticky poznamenány moderními dějinami. Pád titánů přivádí na scénu příslušníky britské a německé aristokracie, velšské horníky, ruské dělníky i americké demokraty či zbohatlíky, aby několikrát propojil jejich životní cesty a vložil jim do nich zásadní překážku - první světovou válku. Sto let staré historické události - a v jejich skrytu příběhy lásky, přátelství, hrdinství, ale i beznaděje, ponížení či falše - znovu ožívají... www.ken-follett.com
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány