Oppenheimer - Americký Prométheus - Martin, J., Sherwin (Universum, 2023)
Mimořádná kniha o vzestupu a pádu "otce atomové bomby". Geniální fyzik J. Robert Oppenheimer, jedna z ikonických postav 20. století, stál v době druhé světové války v čele úsilí o sestrojení atomové bomby pro svou vlast - takzvaného projektu Manhattan. Později čelil morálním důsledkům vědeckého pokroku, k němuž zásadním způsobem sám přispěl. Kai Bird a Martin Sherwin v této obsáhlé a ceněné biografii, která vznikala dvacet pět let, zachycují jeho život a dobu od počátků vědcovy kariéry až po Oppenheimerovu ústřední roli ve studené válce.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy