21 dní - Adriana, Krnáčová (Universum, 2022)
Často se mluví o rakovině jako takové, méně už pak o tom, že v sedmi z deseti případů přítel či manžel opustí nemocnou ženu, pro kterou se již tak náročná situace stává ještě tíživější. Přitom právě psychická pohoda a péče i empatie blízkého člověka jsou pro úspěšné překonání nemoci neméně důležité jako samotná léčba. Ocitne-li se někdo v takové nelehké životní pozici, potřebuje akutní pomoc v podobě tzv. přeprogramování mysli na pozitivní trajektorii myšlení. To i dle dlouholetého výzkumu v oblasti neurovědy sice chvíli trvá, nejméně 21 dní, ale při dodržení patřičných postupů přinese úspěch. Autorka je toho důkazem. Adriana Krnáčová při psaní této knihy vycházela z vlastní zkušenosti, studia a vnitřní potřeby poskytnout pomoc, ukázat cestu ven z temna a dodat odvahu zejména onkologickým pacientkám, ale nejenom jim.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy