Metro Universe 2033/2: Ke světlu - Andrej, Djakov (Laser, 2022)
Fantazie Dmitrije Glukhovského zrodila kultovní román Metro 2033 a inspirovala vznik literární školy jeho následovníků. Román Ke světlu Andreje Dyakova otevírá novou vzrušující kapitolu tohoto světa...Skupina ztroskotanců se vydala z petrohradského metra na misi za tajemným světlem. Opuštěný svět na povrchu ale nehodlá lidi přijmout zpět. Tajemné bludné světlo zhaslo, schovalo se jako duch, jako bažinný plamínek.Najdou cestu ke světlu, k naději, i přes všechna nebezpečí vnějšího světa? Kolik poutníků se tam dostane živých? Možná jeden. Možná žádný.Jak se vyvine zpočátku drsný vztah mezi pečovatelkou a chlapcem? Co čeká tuláky v cíli? Potkají další přeživší katastrofy? Vezme je na palubu křižník Varjag - bájná archa stoupenců Exodu ze základny Baltské flotily?
Keywords: Sci-fi, fantasy