Životní koučování a sebekoučování Klíč k pozitivním změnám a osobní spokojenosti - Suchý, Jiří (Grada, 2012)
Životní koučování a sebekoučování směřuje k aktivnímu řízení života a k získání stálého životního uspokojení. Nová knížka úspěšných českých koučů s bohatými profesními a životními zkušenostmi je určena jak koučům, tak všem lidem, kteří chtějí tvořivě přistupovat ke svému životu. Podněcuje k hledání nejrůznějších variant další životní dráhy, k pozitivnímu postoji k sobě, k ostatním lidem i k životu samému. Formou autentických zkušeností, příkladů a příběhů ze života se věnuje poznání vlastního potenciálu, formování osobní vize budoucnosti a životním hodnotám, ale i akutním osobním a rodinným problémům a jejich prevenci. Životní koučování je zaměřeno na soukromou sféru člověka, ale protože osobní a pracovní sféry spolu úzce souvisí, mělo by být životní koučování součástí každého "klasickéhoo", profesního koučování. Pozitivní změny v mimopracovním životě příznivě působí na pracovní výkonnost, angažovanost a loajalitu k firmě, a proto je kniha velmi cenná též pro manažery a personalisty.
Keywords: Úspěch a motivace