Krajina těla - Daniela, Nacházelová (Ikar, 2024)
Zpověď ženy, která prožívá několik osudových okamžiků najednou: snaží se překonat samu sebe v extrémních podmínkách, ale tragická láska ji téměř srazí na kolena. Žena a hory, muži a moderní výtvarné umění. Jde o soudobý román o partnerských vztazích, akcentující aktuální témata postmoderní doby, v neposlední řadě i téma ženské sexuality a postavení žen v české společnosti. Cesta americkou divočinou je zároveň poutí do hlubin vlastní paměti.
Keywords: Společenské romány