Mia a světlovládci - Janelle, McCurdy (Pikola, 2024)
Miin domov byl před lety uvržen do věčné tmy Kostlivým králem - zloduchem, který se dnes zjevuje pouze v nočních můrách. Za městskými hradbami se potulují umbry - nebezpečná zlatooká stvoření. Jen pár vyvolených dokáže umbru zkrotit a stát se jedním z mocných ochránců města. Jednoho dne však na město zaútočí temné síly a všichni krotitelé umber jsou zajati. Mia a její bratříček Lucas se v okamžiku stanou jedinou nadějí na záchranu.
Keywords: Beletrie pro děti; Příběhy, deníky