Historky z mého života a cest - Chrobák, Ladislav (Grada, 2011)
Autor v publikaci uvádí zajímavé příhody ze svého života a z cest na mezinárodní kongresy a konference. Tak se například dovídáme, jak v osmé třídě gymnázia přednášel somatologii jako nehonorovaný suplent, jak ošetřoval nemocného v těžké hypoglykemii v letadle nad oceánem, jak "dělall" hasiče ve slavné Comédie Française nebo jak byl vítán na letišti v Baku při cestě na hematologický kongres jako vedoucí folklórního souboru ze Sarajeva... Autor je známý odborník - internista a hematolog, ale také spisovatel.
Keywords: Medicína pro veřejnost